Filozofia

Amplasarea ca punct de plecare

Cei mai frumosi pomi au cu certitudine 50 sau chiar mai multi ani.

Din aceasta cauza noi acordam noi acordam multa atentie, a copacilor care sunt deja pe domeniu. Baza istorica este de neinlocuit. Binenteles aceasta cere o atentie deosebita design-lui si pozitionarii parcului.

O buna pozitionare si intretinere a parcului, in decursul anilor il va face intotdeauna mai frumos. De aceea este bine ca proiectantul sa gandeasca cu 100 ani inainte, si totusi numai dupa un an, bogatia parcului sa incinte privirea. In acest fel am castigat multa experienta verdeturilor si a copacilor maturi in asa fel incit propietarul sa isi incante privirea inca de la primul pas, de la inceput.

Gradina – oglinda propietarului

Multe persoane din statele engleze povestesc ciudata poveste referitoe la asemanarea caracterului si hobbie-urile proprietarului, si parcului sau. Asta face fascinatia gradinii in felul sau personal.

O gradina este ceva personal. Institutia gradinii permite multe libertati. In ochii nostrii, o gradina, pe langa o colectie de plante si elemente, este si o legatura intre casa si peisaj, care reflecta personalitate propietarului, unde poti simti cu adevarat “acasa“.

O gradina creste la fel ca si un copac

Oricare are fi dimensiunea sau varsta copacilor plantati, noi credem ca totusi au nevoie de timpul necesar pentru a se dezvolta, a se maturiza.

Pentru inceput schitam structura gardului viu, care produce spatiu si prievelisti intre diferite zone. Din acest motiv, dam voie gradinii sa creasca o data cu propietarul. Principiul general este schitat pentru cel putin 100 ani, chiar mai mult, si ofera baza detalilor suplimentare. Exemplu: mataniile, marginile de petunii, punand accent pe vederea lor ca niste sculpturi si pavilioane. In acest fel gradina va creste cu tine si isi va mentine propriul caracter.