Buitenplaats in Wiltshire (UK)

Buitenplaats in Wiltshire (UK)

30 jaar was dit historische buiten eigendom van Sir Mark Weinberg en Anouska Hempel. Als interieurontwerper heeft zij zowel in het huis als in de tuinen met haar ideeën geëxperimenteerd. Het resultaat is een verrassend park met veel snoeivormen en decoratieve details.

Het park voelde niet af. De nieuwe eigenaar miste iets. De samenhang tussen de elementen ontbrak. Wij hebben een arboretum ontworpen als contrast met de meer formele delen van het park. Zichtlijnen en wandelpaden verbinden de verschillende tuinen in het park en brengen samenhang. Het gaat meer uitnodigen om een rondwandeling te maken en zo alle details optimaal te beleven.

Omdat de bestaande tuinen rond het huis erg formeel zijn met veel snoeivormen hebben we gekozen om het arboretum natuurlijker te maken. Zowel qua vorm van de vakken als qua realisatie; strak gemaaide grasbanen tussen de vakken, met daarin bijzondere bomen en struiken, in hoger gras vol bollen en wilde bloemen. Het assortiment bestaat uit meer dan 250 soorten. Dit assortiment is geselecteerd op bijzondere bloeivormen en een fraai wisselend beeld in al de vier seizoenen (herfstkleuren, wintergroenen, gekleurde uitlopers en ook zomerbloeiers). De beide jonge kinderen hebben beiden een eigen boom die bijzonder is op hun verjaardag en ook veel zegt over hun karakter.

> Terug naar startpagina Projectvoorbeelden


Regentesselaan 195
2562 CX Den Haag
Web www.sldesign.eu

Tel. +(0)70 304 05 04
Fax. +(0)70 364 47 19
Mail
info@sldesign.nl