Projektvoorbeelden

Landgoed in Oost-Jutland

Prachtig gelegen op de landtong van Horsensfjord ligt dit agrarische bedrijf en landgoed. De prachtige uitzichten op de zee zijn uitgangspunt geweest voor het ontwerp van het park en de hoven.

Landgoed de Baest

In het 380 ha grote beekbos rond het middeleeuwse huis is in de jaren tachtig een park aangelegd dat eer doet aan de rijke historie van het gebied èn aan de wensen van de bewoners.



Buitenplaats nabij Oud Turnhout

Langs de oude beukenlaan, aan de rand van het bos, ligt de pastoriehoeve van de familie Kantelberg. De tuinen en hoven direct rond het huis zijn gereed, het bos wordt getransformeerd tot een boslandschap.

Buitenplaats Kantelhoeve

De oude hoeve en de liefde van de eigenaar voor moderne kunst liggen aan de basis van deze bijzondere tuin waar klassieke vormprincipes op een moderne wijze de context vormen voor de kunstobjecten.



Landgoed nabij Århus

Ondanks de veranderingen door de eeuwen heen was de originele barokke opzet van de tuinen nog steeds herkenbaar. Een barokke parterretuin is dan ook het resultaat van het nieuwe ontwerp.

Buitenplaats, Wiltshire (UK)

Aan het einde van de lange oprijlaan met zware kastanjes ligt aan het einde, omgeven door een gracht het huis met een intiem voorplein. Buiten het eiland lagen al enkele tuinen. Ons ontwerp voor een arboretum complementeert het park en creëert samenhang tussen de verschillende elementen.



Ontwerp UitvindershofBuurttuin de Uitvindershof

Als betrokken buurtbewoner heb ik een plan voor deze hof gemaakt. Maar eerst hebben we gezamenlijk de uitgangspunten aan de wijkbewoners voorgelegd. Wij moeten het tenslotte als buurt samen ook kunnen beheren.

Ontwerp Holten Ontwerp Holten

Een bijzondere vraag: Kunnen jullie een tuin voor mij ontwerpen in de geest en gedachtenis van mijn overleden man en landschapsarchitect. We hebben daarop de ruimte gekregen om een plan te maken dat recht doet aan de ideeën en het oog voor details van onze collega.



Stadstuin, Den Haag

Dit is mijn eigen kleine maar heerlijke stadstuin. Deze ommuurde tuin van 6 x 10 m heeft een eenvoudige vormgeving, gebaseerd op de klassieke negentiende eeuwse opsplitsing in de woning van wonen en andere functies.


Regentesselaan 195
2562 CX Den Haag
Web www.sldesign.eu

Tel. +(0)70 304 05 04
Fax. +(0)70 364 47 19
Mail
info@sldesign.nl