философия

Разположението като основа.

Най- красивите дървета са, разбира се, петдесетгодишните.

Най- красивите дървета са, разбира се, петдесетгодишните. По тази причина, в началото на нашата работа, при оглед на територията на бъдещтата градина, ние набелязваме половинвековните дървета и се стараем да ги включим в бъдещия проект- историческата основа трябва да остане непокътната. Внимателно се изучава вече съществуващата околна среда и съгласно получените данни се проектира дизайна набъдещата градина.

Околната среда и градината трябва да си хармонизират. Добре разположената и управлявана градина с годините става все по- красива. Ето защо нашите дизайнери мислят сто години напред и въпреки това, още след първата година градината е красива и изобилието доставя радост. Така, съвместявайки вече съществуващите дървета на територията с нови насаждения от жива ограда, градината изглежда уникална още в ранния стадий на развитието си.

Градината – огледало на собственика.

Много английски имения разказват уникални приказки за собственика си, за неговия характер и хоби.

Градината е нещо лично. Нейната конструкция може да бъде много различна. Според нас градината е не толкова колекция от насаждения и различни елементи, колкото свързващо звено между дома и околната среда. Именно това отразява индивидуалността на собственика.

Градината разсте и се развива като дърво.

В какъвто и размер да са посадени дърветата, те все още имат нужда от необходимото време за да израстнат.

В началото ние проектираме структура от дървета и живи огради, като създаваме пространство и изглед между различните насаждения. Така ние оставяме градината да израства по неин, уникален начин и красивия и вид да се открива от всяко ъгълче. Наш основен принцип– проектът продължава сто години и предлага основа за бъдещи детайли. Например розариите и дълго-годишните живи огради придават такъв акцент на околната среда, както скулптурите и беседките. Ето по този начин градината израства с Вас и придобива свой собствен облик.