Regentesselaan 195, Den Haag

Projectvoorbeeld: Regentesselaan 195, Den Haag

Dit is mijn eigen kleine maar heerlijke stadstuin. Deze ommuurde tuin van 6 x 10 m heeft een eenvoudige vormgeving, gebaseerd op de klassieke negentiende eeuwse opsplitsing in de woning van wonen en andere functies.

Eén ding was me meteen duidelijk: de Hibiscus wilde ik hoe dan ook behouden. Het is een enorm exemplaar en hij staat dicht bij het huis. In een kleine tuin is dat snel te veel en te druk. Hij werd het uitgangspunt voor het ontwerp.

Het ontwerp van deze stadstuin is gebaseerd op de klassieke negentiende eeuwse indeling van de woning in 2/3 wonen en 1/3 functies zoals keuken, badkamer en trappen. De as van de openslaande deuren wordt doorgezet in een vijver waarin een tuinbeeld weerspiegelt. Als tegenhanger van deze strakke as is een weelderige border aangeplant in de kleuren wit, roze en bordeaux met grijs- en roodbladige accenten. De muren zijn begroeid met rozen en clematissen aan trellis.

Hoewel de tuin grenst aan het kantoor van Slager groenadvies BV is het geen designtuin maar een echte plantentuin waar het ´s avonds na het werk goed toeven is met vrienden. Dit is overigens ook het uitgangspunt bij mijn ontwerpen: dat de plantencombinaties de ambiance maken en dat de harde materialen ingetogen moeten zijn.

De beplanting is deels experimenteel, in de zin dat ik nieuwe soorten uitprobeer op hun kwaliteit en groeikracht. De beplanting is dan ook ieder jaar weer een beetje anders.

> fotoserie en plan Regentesselaan 195, Den Haag
> terug naar Projectvoorbeelden


Regentesselaan 195
2562 CX Den Haag
Web www.sldesign.eu

Tel. +(0)70 304 05 04
Fax. +(0)70 364 47 19
Mail
info@sldesign.nl