Landgoed in Oost-Jutland

Projectvoorbeeld: Landgoed in Oost-Jutland

“Hier heb ik mijn hele leven al van gedroomd” zegt Troels Holch Povlsen, “om samen met mijn vrouw een landgoed te bewonen en er te werken. Een landgoed met een functionerend agrarisch en bosbedrijf”. “En wat voor één” antwoord ik, terwijl we door het park wandelen en naar de zee kijken.

Dit landgoed is een oud landgoed, gelegen op de landtong aan het einde van de inham van Horssens in Denemarken. De ligging aan zee maakt het uitzicht zo fraai dat het park in de eerste plaats alleen maar dienst lijkt te doen als omkadering van het uitzicht. Het licht is ieder moment van de dag anders. Dat maakt dat het nooit verveelt.

Naast het middaguitzicht hebben we nieuwe uitzichten gecreëerd op het ochtend- en avondrood. Oude bomen omlijsten deze uitzichten. Immers juist het zonsopgangen en -ondergangen zijn hier spectaculair. Een HaHa (een vee-kerende muur) van veldkeien houdt de dieren uit de tuin zonder dat het uitzicht door hekken ontsierd hoeft te worden. Het park is daarnaast zo ontworpen, dat het uitnodigt tot verdere ontdekking. En juist wandelend over de paden treffen we qua vorm, bloei en geur details aan in de beplanting die ons bij iedere wandeling zullen blijven verrassen.

Ontworpen samen met Gilbert de Jong

> foto’s Landgoed in Oost-Jutland
> terug naar startpagina Projectvoorbeelden


Regentesselaan 195
2562 CX Den Haag
Web www.sldesign.eu

Tel. +(0)70 304 05 04
Fax. +(0)70 364 47 19
Mail
info@sldesign.nl