Filosofie

De situatie als basis

De mooiste bomen zijn zeker 50 jaar oud.

We maken daarom met veel aandacht gebruik van de aanwezige kwaliteiten, waaronder de oude bomen, die ons in het terrein gegeven worden. Die historische basis is onvervangbaar. Natuurlijk vraagt dit speciale zorg bij het ontwerpen en aanleggen.

Een goed aangelegd en beheerd park wordt in de loop der jaren steeds mooier. Het is daarom van belang dat het tuinontwerp 100 jaar vooruit denkt, maar ook dat er al een jaar na de aanleg volop van een tuin genoten kan worden. Zo hebben we veel ervaring met de aanplant van hoge hagen en verplaatsing van oude bomen om het genieten eerder te laten beginnen.

De tuin, een spiegel van de bewoners

Vele Engelse landgoederen vertellen het unieke verhaal van de planter, zijn karakter en hobby’s. Dit maakt ze zo fascinerend.

Een tuin is iets persoonlijks. De inrichting ervan kent veel vrijheden. In onze ogen is een tuin naast een verzameling planten en elementen waarvan men houdt, naast een sfeer die mens en dier aanspreekt, ook een schakel tussen huis en landschap die de persoonlijkheid van de eigenaar weerspiegelt. In zo’n tuin kan men zich met recht thuis voelen!

Een tuin groeit als een boom

Hoe groot ook geplant, bomen en hagen hebben tijd nodig om karakter te ontwikkelen.

Zo is het nu eenmaal. Daarom laten wij ook op een andere manier de tuin met u meegroeien. Eerst ontwerpen we de structuur van bomen en hagen die de ruimte vormgeven en de doorzichten tussen verschillende plekken aangeven. De zo uitgezette hoofdstructuur, die in principe 100 jaar mee moet kunnen gaan, biedt de basis voor verdere detaillering, met bijvoorbeeld rozentuinen, bloemenborders en accenten in de zichtassen zoals beelden en paviljoens. Zo groeit de tuin met u mee en krijgt hij een heel persoonlijk karakter.


Regentesselaan 195
2562 CX Den Haag
Web www.sldesign.eu

Tel. +(0)70 304 05 04
Fax. +(0)70 364 47 19
Mail
info@sldesign.nl